Εκπαιδευτικοί: “Κόκκινη γραμμή” οι υποχρεωτικές μεταθέσεις

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση των εκπαιδευτικών με το υπουργείο Παιδείας, με το ναυάγιο της συνάντησης της Τετάρτης του Πάσχα μεταξύ Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και ΟΛΜΕ.

Εν αναμονή της νέας συνεδρίασης του συνδικαλιστικού οργάνου, η οποία έχει οριστέι για την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ μίλησε στην τηλεόραση της ΝΕΤ για την πρόταση τοθυ σωματείου προς τις τοπικές ΕΛΜΕ για απεργία, ακόμη και μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

"Το υπουργείο, κατ' ελάχιστον, θα έπρεπε να πάρει πίσω τις υποχρεωτικές μεταθέσεις. Το αυξημένο ωράριο έχει γίνει νόμος του κράτους. Οι μεταθέσεις θα κοστίσουν τις θέσεις χιλιάδων αναπληρωτών.

Το όλο μίγμα των μέτρων μας οδηγεί στα ακραία μέτρα απεργίας μέσω των πανελλαδικών. Οι εκπαιδευτικοί θα γίνουν, με τις μεταθέσεις τους, περιπλανώμενοι φαντάροι", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος.

"Αν υπάρχει κάποια πλευρά που είναι ανήθικη, είναι η πλευρά της κυβέρνησης, που διάλεξε αυτή την περίοδο για να νομοθετήσει, ώστε να στρέψει την κοινωνία εις βάρος των εκπαιδευτικών για να μην αντιδράσουν οι τελευταίοι", πρόσθεσε.

"Αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε επιστράτευση, τότε θα μιλάμε για μέτρα δικτατορικού χαρακτήρα", συμπλήρωσε.