Λυκουρέντζος: Μέχρι τέλος Απριλίου οι εφημερίες

Για την εξόφληση των εφημεριών προς το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λουκουρέντζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “ΝΕΤ στα Γεγονότα”. Μάλιστα, όπως επισήμανε έως το τέλος Απριλίου, οι εκκρεμότητες που υπάρχουν θα έχουν διευθετηθεί.

Όπως είπε ο κύριος Λυκουρέντζος:

“Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες. Δημιουργήσαμε ένα τεράστιο κράτος και δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τη λειτουργία του. Αυτή την πραγματικότητα μπορούμε να την αλλάξουμε όλοι μαζί. Με αυταπάρνηση προσφέρουν γιατροί και νοσηλευτές στο σύστημα υγείας. Έχουμε πάρει αποφάσεις για ενίσχυση του προσωπικού. Ήδη υπάρχουν δύο προκυρήξεις, οι οποίες εξελίσσονται. Μία για την πρόσληψη τεχνολόγων και μία για την κάλυψη των αναγκών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

“Σε ό,τι αφορά τις εφημερίες το πρόβλημα προέκυψε μέταξύ των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, τελικά όμως κατετέθη τροπολογία και θα ψηφιστεί ώστε να πληρωθούν μέχρι το τέλος Απριλίου όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Επίσης όσες άλλες εκκρεμότητες υπάρχουν, θα τακτοποιηθούν κι αυτές μέχρι το τέλος Απριλίου. Υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός, μέχρι να φτάσουν οι δαπάνες στους γιατρούς και τους υπαλλήλους που εργάζονται γι' αυτό και καθυστερεί η καταβολή των δεδουλευμένων”, κατέληξε ο κύριος Λυκουρέντζος.