Xιλιάδες Θεσσαλονικείς γιόρτασαν και εφέτος τα Κούλουμα

Αψηφώντας το κρύο και τη βροχόπτωση που εκδηλώθηκε μετά το μεσημέρι, χιλιάδες Θεσσαλονικείς γιόρτασαν και εφέτος τα Κούλουμα, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας που διοργάνωσαν οι δήμοι.

Την τιμητική τους είχαν για άλλη μια φορά οι παραδοσιακές λαγάνες, η πατροπαράδοτη φασολάδα, ο χαλβάς και τα σαρακοστιανά εδέσματα, τα οποία τίμησαν δεόντως οι πολίτες, ενώ υπό τους ήχους λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής μικροί και μεγάλοι επιχείρησαν να κατακτήσουν τους “αιθέρες” πετώντας τον χαρταετό, όπως προστάζει η ημέρα.

Από νωρίς το πρωί πολύχρωμοι χαρταετοί “σκέπασαν” τον ουρανό πάνω από τον Κέδρινο Λόφο, σημείο όπου στήθηκε ένα από τα υπαίθρια γλέντια στη Θεσσαλονίκη. Στην Τούμπα, εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, σχηματίζοντας ουρά για ένα πιάτο φασολάδα που μοίραζαν οι υπεύθυνοι του πολιτιστικού κέντρου της περιοχής, ενώ ανάρπαστα έγιναν τα σαρακοστιανά εδέσματα που προσφέρθηκαν στο Άλσος της Νέας Ελβετίας και στην αυλή του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου στην Τριανδρία. 

Λόγω της βροχής που άρχισε να πέφτει μετά τις 12 το μεσημέρι, οι διοργανωτές μετέφεραν –όπου ήταν δυνατόν- τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους ή έστησαν πρόχειρες τέντες προφυλάσσοντας τους επισκέπτες.