Ακόμα και γαϊδούρια οδηγούνται σε σφαγεία προς βρώσιν

Σε αναζήτηση μεγάλου κυκλώματος που διακινούσε παράνομα κρέας αλόγου βρίσκεται η Αστυνομία, καθώς οι αρχές έχουν ρίξει όλο το βάρος των ερευνών τους σε χοιροστάσια που βρίσκονται στην Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Real News, αναφέρονται ακόμα και σε εγκαταστάσεις, όπου σφάζονταν ακόμα και γαϊδουράκια. Η εφημερίδα αναφέρεται σε “αποθήκες” γερασμένων ζώων ή ακόμα και τραυματισμένων. Κάνει μάλιστα κάνει λόγο για παράνομα παζάρια αλόγων, στα οποία πωλούνται όσο όσο, ταλαιπωρημένα από τις κακουχίες ζωντανά, πολλά από τα οποία οδηγούνται και αυτά σε σφαγεία και στη συνέχεια προωθούνται στην αγορά προς βρώσιν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παζάρι του Ασπροπύργου, όπου η ταρίφα για ένα άλογο ξεκινάει από τα 300 και μπορεί να φτάσει έως και 1.000 ευρώ, ανάλογα την περίπτωση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νομοθετικό καθεστώς στην Ελλάδα, ήταν και παραμένει διάτρητο σε ό, τι αφορά τα σφαγεία ιπποειδών, καθώς δεν υπάρχουν νόμιμες σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις και συνήθως η σφαγή και η εκδορά τους πραγματοποιείται σε σφαγεία χοίρων.

Οι ζωοφιλικές οργανώσεις μιλούν για ένα παράνομο κύκλωμα, το οποίο δρα ανεξέλεγκτα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ενώ παρά το γεγονός ότι η μεταφορά ιπποειδών από την Ελλάδα στο εξωτερικό ελέγχεται αυστηρά από την ελληνική νομοθεσία, οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, δηλώνουν αδυναμία ελέγχου όλων των κοντέινερ που φεύγουν προς άλλες χώρες.