Αλλαγή φρουράς στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Παρουσία της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας έγινε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην αεροπορική βάση του Τατοίου η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, από τον Πτέραρχο Αντώνιο Τσαντηράκη στον Αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά.

Ο απελθών Αρχηγός ΓΕΑ Πτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, μετά από 39 χρόνια υπηρεσίας στο Όπλο, στην ημερήσια διαταγή του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας για τη συνδρομή τους στην προσπάθεια του να διασφαλίσει τη συνέχιση της λαμπρής παράδοσης και της ένδοξης ιστορίας της ΠΑ "που στους χαλεπούς καιρούς που βιώνoυμε, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη".

"Όλοι μαζί, ενωμένοι, με ακεραιότητα χαρακτήρα, αφοσίωση στο καθήκον και πάθος για αριστεία, είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσετε την Πολεμική μας Αεροπορία ακόμα υψηλότερα.", σημείωσε. Στο νέο Αρχηγό ευχήθηκε "στη δύσκολη πορεία που θα ακολουθήσεις, εύχομαι να βρεις τη συμπαράσταση που και εγώ είχα στο δρόμο μου".

Ο απελθών Αρχηγός ΓΕΑ ευχαρίστησε επίσης την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας την άριστη συνεργασία και την υποστήριξη που απλόχερα παρείχαν στο έργο του και το Θεό "γιατί κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου σε όλες τις θέσεις ευθύνης, που υπηρέτησα, ευτύχισα να μην έχω αεροπορικό ατύχημα με απώλεια ανθρώπινης ζωής, στο έδαφος ή στον αέρα".

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς επισήμανε την ανάγκη διατήρησης ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων ικανών να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα και να εγγυηθούν την εθνική ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της διοίκησης του οι οποίες στοχεύουν:

- Στην περαιτέρω αναδιοργάνωση με γνώμονα τις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις και τις οικονομικές μας δυνατότητες

- Στον εκσυγχρονισμό ενεργειών και διαδικασιών για τη λειτουργία με αποτελεσματικότητα και οικονομία

- Στην κάλυψη των αναγκών με κριτήριο την επιχειρησιακή διαθεσιμότητα και την αποτελεσματικότητα.

- Στη διαρκή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του προσωπικού.

- Στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας του προσωπικού.

- Και τέλος στην ασφάλεια πτήσεων και εδάφους με ελαχιστοποίηση των δεικτών παντός τύπου ατυχημάτων.

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, ο νέος Αρχηγός ΓΕΑ κάλεσε τα στελέχη να διατηρήσουν τη συνοχή, να εργαστούν με πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης, "που καλλιεργείται με τις σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης μεταξύ προϊσταμένων και υφισταμένων και πάνω απ΄ όλα ανιδιοτελή προσφορά και άκαμπτη θέληση. Επιπλέον, και παρά τα οικονομικά προβλήματα, χρειάζεται αισιοδοξία, θετική σκέψη, ευρηματικότητα, καινοτομία, ευελιξία και τόλμη. Η παρούσα δημοσιονομική κρίση σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για μειωμένη προσπάθεια ή συμβιβασμούς", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος διαβεβαίωσε τον παριστάμενο υπουργό Εθνικής 'Αμυνας ότι "θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας, καθώς επίσης για να συνεχιστεί η λαμπρή ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τόσο ο απελθών όσο και ο νέος Αρχηγός ΓΕΑ έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην "υπέρτατη θυσία όλων εκείνων που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα".

Στον απελθόντα Αρχηγό ΓΕΑ δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Θεόδωρος Δρίτσας ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και ξένες αντιπροσωπείες.