Προθεσμία Κ. Χατζηδάκη στους ναυπηγούς Ελευσίνας

Απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Οι εργαζόμενοι, πέραν της 24ωρης κινητοποίησής τους, συγκεντρώθηκαν, στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια, ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος.

Οι εργαζόμενοι έκλεισαν την οδό Σταδίου και την οδό Νίκης, μπροστά από την είσοδο του υπουργείου,όμως οι δρόμοι είναι και πάλι ανοικτοί. Αντιπροσωπεία των ναυπηγοεπισκευαστών συνομίλησε νωρίτερα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Νέα συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή 1 Μαρτίου και μέχρι τότε, οι ναυπηγοεπισκευαστές καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα ώστε να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του ναυπηγείου.

"Όχι" στο σχέδιο της "Χαλυβουργικής" για εθελούσια έξοδο 170 συναδέλφων τους, που όπως καταγγέλλουν προωθεί η διοίκηση της εταιρείας, λένε,πάντως, οι εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής, η διεύθυνση της εταιρείας «δίνει σάρκα και οστά στο νέο μοντέλο εργασιακής γαλέρας που προωθούν οι έλληνες βιομήχανοι σε συνεργασία με την τρικομματική κυβέρνηση και τους τροϊκανούς.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, εκτός από την εθελούσια έξοδο, η εταιρεία ζητά, μεταξύ άλλων την εφαρμογή ευέλικτων ωραρίων με βάση τις 40 ώρες, κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του κατάργηση πρόσθετου επιδόματος αδείας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για να βρεθεί λύση.