Στον υφυπουργό Εργασίας την Πέμπτη οι ναυτεργάτες της Ελευσίνας

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο κέρδισαν, μέσω της κινητοποίησής τους της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν την Τετάρτη με τη γενική γραμματέα του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη.

Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας ζητούν από το υπουργείο Εργασίας έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ, αν και στην ουσία δεν είναι άνεργοι. Επιθυμούν όμως χρήματα για να ζήσουν, καθώς, μην έχοντας αντικείμενο εργασίας, δεν έχουν και έσοδα, ενώ παράλληλα, τους οφείλονται χρήματα οκτώ μηνών σωρευτικά από εργασία που έκαναν σε πλοία του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μόνιμη λύση στο πρόβλημα των Ναυπηγείων και έχουν εξαγγείλει απεργία για την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Σε υποστήριξή τους, κατεβαίνουν σε απεργία όλοι οι εργαζόμενοι στη ναυπιγοεπισκευαστική ζώνη της Ελευσίνας.

Ταυτόχρονα, για την ίδια μέρα, όλα τα σωματεία των ναυπηγοεπισκευαστών έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00. Μετέπειτα, θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Οι απεργοί των Ναυπηγείων Ελευσίνας έχουν αποχωρήσει από την Οδό Πειραιώς και πλέον η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της οδού διεξάγεται και πάλι κανονικά.

"Εθνικό θέμα και εθνικό έγκλημα" χαρακτήρισε σε δηλώσεις του το θέμα των Ναυπηγείων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ έκανε λόγο "για διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας".