Έμφραγμα στους δρόμους της Αθήνας από την καταιγίδα

Η μέρα έγινε νύχτα στην Αττική εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που σημειώνεται σε πολλά σημεία του Λεκανοπεδίου.

Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα, όπως στον Πειραιά, αλλά και στο Μαρούσι, έριξε χαλάζι, μικρής όμως διαμέτρου. Πιο έντονη είναι η χαλαζόπτωση στον Άλιμο. Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια στην Καλλιθέα και η Πυροσβεστική δέχτηκε ήδη κλήσεις για άντληση υδάτων σε ισόγεια του Μοσχάτου, Νέα Ιωνία, Κορυδαλλό και Δραπετσώνα.

Τα προβλήματα στους δρόμους είναι πολλά καθώς λόγω της βροχής οι περισσότεροι οδηγοί κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Όπως είναι λογικό, κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Λόγω της βροχής, πυκνή ροή οχημάτων σημειώνεται στη λεωφόρος Κηφισίας, όπως και σε Μεσογείων, Κατεχάκη, Περιφερειακή Υμηττού, Ηρώων Πολυτεχνείου, Βασιλίσσης Σοφίας, Βουλιαγμένης, Θησέως, η οποία, πάντως, όσο περνά η ώρα, μειώνεται.

Φρεάτια έχουν πλημμυρίσει στην οδό Πειραιώς. H οδός Πειραιώς έκλεισε για πάνω από μισή ώρα. Άλλωστε, οι δρόμοι του κέντρου θυμίζουν ποτάμια, μετά την έντονη νεροποντή.

Στο μεταξύ, εκδόθηκαν απαγορευτικά απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων.

Νεροποντή και στη Θεσσαλονίκη

Καταιγίδα, συνοδευόμενη -κατά τόπους- από χαλάζι, πλήττει από το πρωί το νομό Θεσσαλονίκης.

Η κίνηση των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί από την Τροχαία σοβαρά προβλήματα.

Ανάλογα φαινόμενα αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.