Κλειστή η Σταδίου από τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές τοπικής αυτοδιοίκησης "Βοήθεια στο σπίτι", "Κ.Δ.Α.Π.".

Κλειστή είναι κατά διαστήματα η Σταδίου από την πορεία που πραγματοποιείται στο κέντρο, ενώ και σε πολλούς γύρω δρόμους παρατηρούνται προβλήματα από τις κινητοποιήσεις, τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, εντείνει και η καταρρακτώδης βροχή και το χαλάζι.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί ακόμη και όλους του εργαζομένους που δουλεύουν σε προγράμματα όπως "Βοήθεια στο σπίτι", "Κ.Δ.Α.Π.", αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στην απεργία αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 10:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τη συγκέντρωση πραγματοποιούν εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές. Οι εργαζόμενοι ζητούν νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας τους, άμεση σύσταση μέσω των Ο.Ε.Υ., οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και την στελέχωση τους με εξειδικευμένο προσωπικό, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους "που για πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι" και ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών για τη δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών.

Τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχει εκφράσει η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, διεκδικούν:

- νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση της εργασίας του προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές,

- άμεση σύσταση μέσω των Ο.Ε.Υ., οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωσή τους με την
ενσωμάτωση έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.

- άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους "που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες".

- παύση του σχεδιασμού της κυβέρνησης για "τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις Κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση τους πολίτες".

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει την υποχρέωση όλων για υπεράσπιση του δικαιώματος στην παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλους τους δικαιούχους.