Νομιμοποίηθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Πανεπιστημίων

Δημοσιεύθηκαν και τυπικά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κατά την περασμένη εβδομάδα, οι διορισμοί των μελών των νέων Διοικητικών Συμβουλίων τους.

Πλέον, τα Πανεπιστήμια περνούν σε νέα εποχή, διότι, χωρίς την έγκριση των Διοικητικών τους Συμβουλίων, δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ.

Από τις 31 Ιανουαρίου 2013, όσα Ιδρύματα δεν έχουν εγκεκριμένους προϋπολογισμούς, δε μπορούν να πραγματοποιούν δαπάνες. Η προηγούμενη εβδομάδα εξελίχθηκε καθυστερημένα σε έναν... αγώνα δρόμου για την πλήρη νομιμοποίηση των διοικητικών συμβουλίων τους, η οποία επιτεύχθηκε τελικά στο... και πέντε.

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης η Σύγκλητος πήρε την απόφαση ότι εάν δεν λυθεί το πρόβλημα άμεσα, τότε θα κλείσει το πανεπιστήμιο για μια εβδομάδα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια ωστόσο τελικά επικυρώθηκαν με την δημοσίευση τους στο ΦΕΚ και με αυτό το βήμα, ολοκληρώθηκε η τυπική παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας στο θέμα.

Αυτό που απομένει είναι τα Ιδρύματα θα πρέπει να συγκαλέσουν άμεσα τα νέα Συμβούλια τους για να εγκρίνουν τους προϋπολογισμούς τους και να αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά με το νέο νόμο.