Αντιρατσιστική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση, ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, διοργάνωσε σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το ακτιβιστικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Pes - Activists), με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και τη συμμετοχή των Δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης- Συκεών, Παύλου Μελά, Θέρμης και άλλων φορέων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν στους συγκεντρωθέντες εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων νεολαίας, διανεμήθηκε έντυπο υλικό σε διερχόμενους, ενώ συμμετείχαν και θεατρικά σχήματα από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης, Χρόνης Μακρίδης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ χαρακτήρισε πολύ σημαντικές, για την ενημέρωση των πολιτών αυτές τις ανοιχτές εκδηλώσεις και έκανε γνωστό ότι θα συνεχιστούν και στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. "Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το φίδι βγήκε από το αβγό. Η οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα, δεν πρέπει να στρέψει το λαό στη βία, στο φασισμό και στο ρατσισμό", σχολίασε αναφερόμενος στα κρούσματα νεοφασισμού και ρατσισμού που παρατηρούνται στην Ελλάδα. 

 Ήταν η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποίησε το τμήμα ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με τους διοργανωτές στόχος τους είναι να συμπεριληφθεί η Θεσσαλονίκη στο χάρτη των πόλεων που εκδηλώνουν έμπρακτα την απέχθεια τους σε φαινόμενα ρατσισμού και δολοφονικής βίας σε μετανάστες.