Δεν απαλλάσσονται της διαθεσιμότητας όσοι κέρδισαν ασφαλιστικά μέτρα

Νομολογιακό προηγούμενο δημιουργεί η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου, το οποίο, πρώτο πανελλαδικά, στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για το θέμα της διαθεσιμότητας, εξέδωσε απόφαση υπέρ τους, σύμφωνα με τον εργατολόγο, Δημήτρη Περπατάρη. Όπως ανέφερε στο news.gr ο κύριος Περπατάρης το επόμενο βήμα στη δικαστική περιπέτεια των εργαζομένων είναι η εκδίκαση της κύριας αγωγής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει παρέμβαση στη δίκη του ελληνικού δημοσίου, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο ζήτημα έχει λάβει δημοσιότητα.

“Η συγκεκριμένη απόφαση καλύπτει προσωρινά τους εργαζόμενους. Σε αντίθεση με τις προσωρινές διαταγές που έχουν εκδώσει δικαστήρια ανά την επικράτεια, έχουν μεγαλύτερο χρόνο ισχύος, ενώ πολλές προσωρινές διαταγές έχουν ήδη ανακληθεί”, εξηγεί ο κύριος Περπατάρης.

“Όταν γίνονται ασφαλιστικά μέτρα εκεί που υπάρχει αντιδικία γίνεται αίτηση ανάκλησης. Στα περιφερειακά δικαστήρια είναι συναινετική η λύση της αντιδικίας. Προσέρχονται οι δικηγόροι και υποστηρίζουν ότι χρειάζεται ο δήμος στην υπηρεσία του τους εργαζόμενους, αίτημα στο οποίο συνήθως συναινούν οι δικαστές. Η κατάσταση σε ανάλογες περιπτώσης – για να εκδοθεί απόφαση υπέρ των εργαζομένων π είναι σίγουρα πολύ διαφορετική στο Πρωτοδικείο της Αθήνας”, καταλήγει ο κύριος Περπατάρης.