Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το θάνατο Σενεγαλέζου στον ΗΣΑΠ

Το νήμα της ζωής του 39χρονο Μπαμπακάρ Ντιάε από την Σενεγάλη κόπηκε απότομα. Πρόκειται για τον άνδρα που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Θησείο. "Δε μπορεί να πήδηξε από τη γέφυρα. Δεν ήταν τρελός. Δεν ήταν άρρωστος. Πρόσεχε τον εαυτό του. Δεν ήθελε να αυτοκτονήσει", τονίζει φίλος του αλλοδαπού στην "Ελευθεροτυπία".

Οι μαρτυρίες φίλων του και ανθρώπων που βρίσκονταν μαζί του τη στιγμή του μοιραίου περιστατικού, όπως προκύπτουν από το ρεπορταζ, σοκάρουν.

Ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες βρίσκεται τριαντάχρονος μικροπωλητής, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο ίδιος κάνει λόγο για αστυνομικό που τραβούσε τον άντρα από τη γέφυρα. Την ίδια ώρα, ο 39χρονος Μπαμπακάρ προσπαθούσε να ξεφύγει από τα χέρια του.

"Αφησαν τις μηχανές τους λίγο κάτω από τον σταθμό του Θησείου και άρχισαν να μας κυνηγάνε τρέχοντας. Ήμασταν τρεις, εγώ, ο Μπαμπακάρ και ο Τάφα. Εγώ έφυγα προς την Αποστόλου Παύλου. Ο Μπαμπακάρ συνέχισε προς τα πάνω", λέει ένας φίλος του στην εφημερίδα.

Επίσης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι διώκτες αστυνομικοί του δήμου εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία έφτασε λίγο αργότερα, έπειτα από ειδοποίηση αγνώστων.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει ότι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με ρόπαλα και χημικά στους συγκεντρωμένους. Ο Μπαμπακάρ ζούσε στην Ελλάδα πέντε χρόνια κι έβγαζε τα προς το ζην ως μικροπωλητής. Από αυτή τη δουλειά προσπαθούσε να ζήσει και την οικογένειά του στη Σενεγάλη, μια γυναίκα και δύο αγόρια, 5 και 7 χρονών. Κι όμως, τα προβλήματα με τη δημοτική αστυνομία ήταν συνεχή.