“Σας παρακαλώ μη με πυροβολήσετε!”

Μάρτυρας της συγκλονιστικής απαγωγής του 27χρονου οδοντιάτρου, Κ.Κ., από τους ένοπλους δράστες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό, έγινε συνομιλήτριά του, που έτυχε εκείνη τη στιγμή να βρίσκεται στην άλλη άκρη του ακουστικού του τηλεφώνου.

"Σας παρακαλώ, μη με πυροβολήσετε", άκουσε τον οδοντογιατρό να φωνάζει με τρεμάμενη φωνή και αμέσως έκλεισε η συνομιλία, καθώς του έπεσε το hands free του κινητού του τηλεφώνου από τα χέρια.

Ο 27χρονος οδοντίατρος, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, ξεκίνησε το πρωί της περασμένης Παρασκευής από την Κοζάνη για τη Θεσσαλονίκη, όπου διδάσκει ως λέκτορας στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Πάντα επιλέγει τη διαδρομή μέσω της Καστανιάς, επειδή του αρέσει η θέα.

Στο ύψος της Ζωοδόχου Πηγής έκανε μια στάση για να απολαύσει το τοπίο και να καπνίσει ένα τσιγάρο. Τότε ήταν που εμφανίστηκαν μπροστά του οπλισμένοι σαν αστακοί μια ομάδα νεαρών που έβγαιναν από το βαν και φαινόταν να μην τελειώνουν.

Στο βαν επέβαιναν εφτά από τους δράστες -ο όγδοος, ο Δημήτρης Πολίτης, είχε φύγει με το μετασκευασμένο σε ασθενοφόρο φορτηγάκι- και σχεδόν όλοι βγήκαν έξω κρατώντας όπλα στα χέρια. "Ακολούθησέ μας και ήσυχα. Μην κάνεις καμία κίνηση να τηλεφωνήσεις, δε θα σε πειράξουμε", φέρεται να του είπαν οι δράστες.

Τον έβαλαν με τη βία στο βαν, επιβιβάστηκαν σε αυτό και οι τρεις που συνελήφθησαν τελικά στη Βέροια -οι Γ. Μιχαηλίδης, Α. Μπουρζούκος, Ν. Ρωμανός-, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις διέφυγαν με το λευκό Toyota Urban του οδοντιάτρου. Επειδή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου υπήρχε παιδικό καρεκλάκι που έπιανε χώρο, ένας από τους δράστες στοιβάχτηκε στο πορτ-μπαγκάζ, ενώ όταν αναχώρησε το βαν με κατεύθυνση τη Βέροια, το Ι.Χ. του οδοντιάτρου παρέμενε στο σημείο και έτσι είναι άγνωστο το προς τα πού κατευθύνθηκε.

Οι δράστες της απαγωγής είχαν συνέχεια μαζί τους τον όμηρο, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών, κατά τη συμπλοκή στη Βέροια, κινήθηκε για να ξεφύγει προς την πλευρά των αστυνομικών. "Είμαι γιατρός, με λένε Κ.Κ., είμαι γιατρός με λένε Κ.Κ.", φώναζε στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον μετέφεραν με περιπολικό μόνο του -ενώ με άλλα οχήματα μεταφέρθηκαν οι δράστες της ληστείας και της απαγωγής- στην Αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητά του.