Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών

Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι αγρότες. Προς το παρόν, οι αγρότες στέκονται στα μπλόκα της Κουλούρας στην Ημαθία και της Νίκαιας στη Λάρισα, αριστερά και δεξιά του εθνικού οδικού δικτύου. Στο μεταξύ, φθάνουν ολοένα και περισσότεροι στους τόπους των κινητοποιήσεων.

Εμφανίζονται και δηλώνουν έτοιμοι να κλείσουν τους δρόμους, προκειμένου να διεκδικήσουν πιο δυναμικά το τρίπτυχο των κυριότερων αιτημάτων τους: τη μείωση της τιμής του πετρελαίου, τη μείωση του ΦΠΑ και τη μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πηγές αγροτών, από τον Προμαχώνα μέχρι τον Έβρο, βγαίνουν σταδιακά αγρότες στους δρόμους και είναι ήδη παραταγμένα τα μπλόκα αγροτών σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Τρίκαλα, Καρδίτσα.

Το παζλ των αγροτικών κινητοποιήσεων, πρόκειται να ολοκληρωθεί μετά την ενιαία συνέλευση των Σερραίων αγροτών την Πέμπτη. Οι Σερραίοι αγρότες έχουν στόχο να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να τις θέσουν σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.