Σε αναβρασμό ο αγροτικός κόσμος

Τη συγκέντρωσή τους με τα τρακτέρ στον Ορχομενό, την Πέμπτη το πρωί, αποφάσισαν οι αγρότες της Βοιωτίας και το μεσημέρι να κατευθύνουν στο κάστρο Βοιωτίας στην εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες της Λαμίας, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν την Εθνική Οδό, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία τους μπλόκαρε χθες 3 χιλιόμετρα πριν τον εθνικό δρόμο.

Σε αναβρασμό βρίσκονται και οι νομοί, της Ηπείρου, ενώ τρακτέρ συγκεντρώνονται σε κεντρικές πλατείες χωριών και της Ημαθίας όπου οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Κουλούρας χωρίς να αποκλείουν το δρόμο.

Κινητοποιήσεις αγροτών πραγματοποιούνται ακόμα σε Σέρρες, Δράμα και στη Θράκη.

Το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας ενισχύεται καθημερινά με νέα τρακτέρ.

Στο μεταξύ, σε ευρεία σύσκεψη των αγροτικών συνεταιρισμών όλης της χώρας εκδόθηκε ψήφισμα στο ποίο γίνεται αναφορά στις απώλειες ύψους 1,9 δισεκατομμύρίων ευρώ για τους αγρότες από τα μέτρα του τελευταίου χρόνου που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση.

Εκπρόσωποι των αγροτών επιχείρησαν να επιδόσουν ψήφισμα στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης, έλειπε από το υπουργείο.

Να συμμετάσχουν στο μπλόκο των δυνάμεων του ΚΚΕ στη Νίκαια της Λάρισας κάλεσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας τους Θεσσαλούς αγρότες.