Πρώτο θέμα στο BBC οι κινητοποιήσεις στο μετρό

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του μετρό, καθώς στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου BBC, ανάμεσα στα πρώτα θέματα είναι και αυτό.

Όπως αναφέρει το BBC, “Η συντηρητική κυβέρνηση χρησιμοποίησε ένα νόμο έκτακτης ανάγκης για να απειλήσει τους απεργούς με σύλληψη, στην περίπτωση που δεν επέστρεφαν στη δουλειά τους".

Επισημαίνεται ότι οι απεργοί είναι αντίθετοι με τις προτάσεις της κυβέρνησης για ψαλίδισμα στους μισθούς τους και παρουσιάζεται πλήρες ρεπορτάζ για την εξέλιξη της επιχείρησης της αστυνομίας, αρχής γενομένης από τις 04.00 ώρα Ελλάδος.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο BBC ότι τρία άτομα συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα. Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο ενημέρωσης, η περιοχή γύρω από το αμαξοστάσιο είναι αποκλεισμένη για να αποτρέψει και άλλους απεργούς από το να συμμετέχουν στην απεργία.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη συνέχεια του ρεπορτάζ, “η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αστική νομοθεσία για να καταπολεμήσει την κινητοποίηση, νόμος, ο οποίος έχει ανασυρθεί μόνο εννέα φορές μετά την κατάρρευση της δικτατορίας στην Ελλάδα, το 1974”.