Και πάλι παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα

Σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, το οποίο έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε κάλεσε τους εργαζόμενους να σεβαστούν την δικαστική απόφαση και να επανέλθουν στην εργασία τους προσφέροντας στους πολίτες τις συγκοινωνιακές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Σημειώνουμε ότι στις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είναι απαραίτητη η τήρηση των προθεσμιών του Νόμου για την εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων καθότι απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία για την ενημέρωση και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού από άλλα μεταφορικά μέσα.

Η Διοίκηση με βάση τις προβλέψεις του Νόμου προσέφυγε και την Τρίτη 22 Ιανουαρίου κατά των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία των Εργαζομένων για σήμερα.

Με την υπ’ αριθμόν 99/2013/22-1-2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και οι σημερινές κινητοποιήσεις κρίθηκαν παράνομες και απαγορεύτηκε η συνέχιση τους.

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΣΤΑ.ΣΥ. αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Έχοντας εξαντλήσει τις διαδικασίες διαλόγου και τα ένδικα μέσα με τα οποία η δικαιοσύνη κατά συρροή κήρυξε τις κινητοποιήσεις παράνομες, η εταιρία δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τη συνεχιζόμενη παρανομία και θα προχωρήσει στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και να γνωρίζουν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος.”.