Ένας Ιταλός φωτογραφίζει το ρατσισμό στην Ελλάδα

Θυμίζουν κάτι από Ελλάδα είναι η αλήθεια. Πρόκειται για τις φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Αlessandro Ρenso που τιμήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με το βραβείο Terry O'Neill.

Δεν πρόκειται για φωτογραφίες που παρουσιάζουν τις εμφανέστατες τουριστικές αρετές της χώρας μας, αλλά για τη σκοτεινή πλευρά των Ελλήνων, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Ιταλού φωτογράφου.

Ο βραβευμένος ιταλός φωτογράφος αιχμαλώτισε τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο χτυπά το νεαρό Μαροκινό Μουσταφά Ελ Μουζναχίρ, ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από τους ρατσιστές διώκτες του.

Οι φωτογραφίες είναι προϊόν της αποστολής του στην Κόρινθο, όπου το θέμα ήταν μια ομάδα νεαρών μεταναστών που προσπαθούσε να περάσει μέσω Κορίνθου σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο Πένζο είπε ότι μετά το περιστατικό πήγε στο νοσοκομείο για να επισκεφθεί το νεαρό μετανάστη. Ήταν περικυκλωμένος από αστυνομικούς που του διεμήνυαν ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα. Δύο ακόμη μετανάστες έπαιρναν εξιτήριο εκείνη την ημέρα.

 

Οι φωτογραφίες του Αλεσάντρο Πένζο εκτίθενται σε έκθεση στο Λονδίνο ως το τέλος του Ιανουαρίου. Μπορείτε να τις δείτε όλες στο slide show στη σελίδα μας  ΜΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΤΗ ΦΥΓΗ

 

.