Νέες εφόδους στις καταλήψεις – Πού υπάρχουν μέσα στην Αττική

Το δόγμα "νόμος και τάξη" είναι αποφασισμένος να επιβάλει ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, ακόμα και αν αυτό απαιτεί να προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με τη αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει άμεση εντολή στον υπουργό Δημόσια Τάξης, Νίκο Δένδια, να κλιμακώσει άμεσα τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι ώστε να τερματιστούν οι καταλήψεις μέσα σε λίγες ημέρες σε όλα τα κτίρια στην Αττική.

Σημειώνεται πάντως, ότι για να γίνει αστυνομική επιχείρηση, χρειάζεται η καταγγελία ότι μέσα στο κτίριο διαπράττονται αξιόποινες πράξεις ή η διεκδίκησή του από το φορέα στον οποίο ανήκει.

Το Έθνος της Κυριακής παρουσιάζει το χάρτη των υπό κατάληψη κτιρίων στην Αττική.

Εγκαταλειμμένα δημόσια κτίρια, παλιά νοσηλευτικά ιδρύματα που πια δε λειτουργούν, παλιές επαύλεις ιδιωτών και χώροι που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους έχουν αλλάξει χρήση, στα χέρια κυρίως αριστεριστών και αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι χώροι αυτοί είναι οι παρακάτω: "Στρούγκα" στη Νέα Φιλαδέλφεια, "Σινιάλο" στο Αιγάλεω, "Έπαυλη Κούβελου" στο Μαρούσι, "Κατάληψη ΠΙΚΠΑ" στα Άνω Πετράλωνα, "Ρεσάλτο" στο Κερατσίνι, και "Αγρός" (αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος) στο Πάρκο Τρίτση.