Μικρή Στέλλα: Δριμύ κατηγορώ από τη μητέρα κατά του παιδοκτόνου

Νομικά θα κινηθεί κατά του 61χρονου πρώην αστυνομικού η σύζυγός του

Την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά κατά του 61χρονου πρώην αστυνομικού που ομολόγησε τη δολοφονία της 6χρονης κόρης του, Στέλλας, γνωστοποίησε μέσω του δικηγόρου της η σύζυγός του και μητέρα του κοριτσιού, Πόλη Εικοσπεντάκη.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος της, Σ. Δημητρίου, “έλαβα εντολή από την οικογένεια, από τα εναπομείναντα μέλη, από τη μητέρα κυρίως, να δηλώσω παράσταση πολιτικής αγωγής. Η μητέρα είναι απέναντι στο δράστη”.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως η μητέρα της μικρής Στέλλας “είναι ράκος και δεν νομίζω πως ο οργανισμός της μπορεί να ανταποκριθεί τώρα στα διαδικαστικά, που πρέπει να γίνουν, ευτυχώς που τη βοηθούν οι συγγενείς, και από τις δύο πλευρές, και οι συγγενείς του δράστη. Η μητέρα είναι σε κατάσταση απελπιστική”.

Αναφερόμενος στις φήμες ότι ο δράστης προτίθεται να επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα, ο δικηγόρος της οικογένειας σχολίασε: “Ο δράστης κανένα ψυχολογικό πρόβλημα δεν αντιμετώπιζε, τουλάχιστον κανένα που να αίρει τον καταλογισμό ή να τον ελαττώνει. Αν κάποιος έχει αποκτήσει πολύ σοβαρό ψυχιατρικό ζήτημα είναι η μητέρα που είναι σε απελπιστική κατάσταση”.

Η πλευρά της μητέρας της μικρής Στέλλας υποστηρίζει ακόμα πως η δολοφονία του παιδιού ήταν οργανωμένη και γι' αυτό διαπράχθηκε ενώ η ίδια νοσηλευόταν σε νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση. “Δεν μπορεί να συλλάβει το μυαλό μου τη μεθοδικότητα μετά από το έγκλημα”, σημείωσε ο δικηγόρος της, σχολιάζοντας για τους μετέπειτα ισχυρισμούς του δράστη στην αστυνομία περί αρπαγής του παιδιού ότι “αυτά είναι τρομερά πράγματα”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο δίδυμος αδελφός της Στέλλας την αναζητά συνεχώς, ενώ η μητέρα του θα προσπαθήσει να αναλάβει εξ ολοκλήρου την κηδεμονία του, ώστε να ζήσει μία φυσιολογική ζωή από εδώ και πέρα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η μητέρα των παιδιών συναντήθηκε χθες για πρώτη φορά μετά το έγκλημα με τον σύζυγό της στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ για λίγα λεπτά, ώστε να πάρει κάποια απαραίτητα έγγραφα. Η συνάντηση μάλιστα ήταν επεισοδιακή, καθώς κάποια στιγμή η γυναίκα κλαίγοντας κινήθηκε απειλητικά εναντίον του με τα χέρια της, και τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί, με τη γυναίκα να του φωνάζει καθώς την απομάκρυναν οι άνδρες της αστυνομίας “είναι χρέος ηθικό μου να απαλλάξω το κοινωνικό σύνολο από σένα. Θα ησυχάσει η ψυχή μου κάπως όταν ακούσω ότι θα είσαι ισόβια στις φυλακές”.

Ο 61χρονος φέρεται να ζήτησε από τους αστυνομικούς να οδηγηθεί σε ψυχίατρο σήμερα, για να του χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή.

Την ίδια ώρα, οι γείτονες του ζευγαριού υποστηρίζουν πως οι καβγάδες μεταξύ τους ήταν συχνοί, καθώς τον 61χρονο πρώην αστυνομικό τον ενοχλούσε το γεγονός ότι η κόρη του αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...