Λιτός φέτος ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στις Ένοπλες Δυνάμεις

Μόνο θρησκευτικό τελετουργικό κατά τον εορτασμό του προστάτη του πεζικού, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών

Απλός και απέριττος θα είναι ο εορτασμός του προστάτη του πεζικού Αγίου Γεωργίου, σε όλες τις μονάδες του στρατού ξηράς στις 23 Απριλίου, σε ένδειξη σεβασμού προς τους τέσσερις αξιωματικούς που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος όταν το ελικόπτερο Χιούι συνετρίβη σε δύσβατη περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας. 

Όπως έγινε γνωστό από το γενικό επιτελείο στρατού, ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί με την τέλεση του θρησκευτικού τελετουργικού μόνο, χωρίς επιδείξεις οπλικών συστημάτων και μέσων και με την παρουσία μόνο του προσωπικού των στρατοπέδων. 

Υπενθυμίζεται πως νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής.

Η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο 424 γενικό στρατιωτικό νοσοκομείο εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης.