Άμεσες εξελίξεις πτώχευσης στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα στα ταμεία επαρκούν ώστε να τυπωθεί το «Βήμα της Κυριακής» αυτή την εβδομάδα

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη εν όψει ραγδαίων εξελίξεων για το μέλλον του πάλαι ποτέ ισχυρού Συγκροτήματος. Ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι άρχισαν οι κινήσεις πτώχευσης του ομίλου - σύμφωνα με προφορική πληροφόρηση από την Alpha Bank και τις άλλες πιστώτριες τράπεζες ότι ξεκινούν άμεσα τις διαδικασίες πτώχευσης και ότι πρόκειται εντός των επόμενων ωρών να ενημερώσουν και γραπτά. Θυμίζουμε ότι οι λογαριασμοί του μεγαλομέτοχου Σταύρου Ψυχάρη έχουν μπλοκαριστεί και ότι οι πληροφορίες θέλουν τον ίδιο να χαρακτηρίζεται πλέον αποχωρών μέτοχος - με τις τράπεζες να αναλαμβάνουν τη διαχείριση και τις όποιες διαδικασίες πώλησης ή εκκαθάρισης του ομίλου.

 Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε τη δημιουργία επιτροπής διεκδίκησης αποτελούμενη από τους διευθυντές του «Βήματος» των “Νέων”,του ραδιοφωνικού “Βήμα fm”, του in.gr αλλά και τους εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων. Η επιτροπής θα προσπαθήσει να πετύχει να μην δεσμευτούν τα χρήματα που μπαίνουν στους λογαριασμούς του Οργανισμού - κυρίως από το πρακτορείο διανομής - έτσι ώστε να μπορέσουν να πληρωθεί μέρος όσων οφείλονται στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τα χρήματα στα ταμεία επαρκούν ώστε να τυπωθεί το «Βήμα της Κυριακής» αυτή την εβδομάδα, αλλά άγνωστο είναι τι θα γίνει με τα «Νέα» - καθώς το χαρτί δεν φαίνεται να επαρκεί για πάνω από βδομάδα.

 

Τέλος ο Σταύρος Ψυχάρης

Τους εργαζόμενους του ΔΟΛ ενημέρωσε ο νομικός σύμβουλος της Σταύρου Ψυχάρη, Νίκος Πιμπλής και τους ανακοίνωσε πως ο εκδότης του ΔΟΛ δεν μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον Οργανισμό.

Πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι η αδυναμία του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, να καταβάλει ποσό περίπου 9,5 εκατ. ευρώ που είναι οι εξαμηνιαίοι τόκοι για τις δανειακές του υποχρεώσεις, άνοιξε το δρόμο στις τράπεζες να καταγγείλουν τα δάνεια αυτά.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες μόλις δοθεί και επίσημα το έγγραφο από τις τράπεζες για την καταγγελία των δανείων με την οποία θα ζητείται και η έκπτωση του κ. Ψυχάρη. Αν ο ίδιος δεν δεχθεί τότε οι τράπεζες θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει 1,5 με 2 μήνες.