Στο Βαγγέλη Μαρινάκη ο ΔΟΛ με 22.892.600 ευρώ

Στο Βαγγέλη Μαρινάκη ο ΔΟΛ με 22.892.600 ευρώ

Άνοιξαν οι προσφορές

O εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίσημος διεκδικητής του συνόλου του ενεργητικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, η οποία ανέρχεται σχεδόν στα 23 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο γνωστός εφοπλιστής γίνεται και κύριος του 22% του MEGA channel.

Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία, και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές ήταν η DIMERA συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη (φέρεται ότι προσέφερε ποσό κοντά στα 11 εκατ. ευρώ), ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, και δύο εταιρείες, πιθανά κυπριακών συμφερόντων, με ονομασία VEGATA και New Mile (προσφορά 21 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο, η διαδικασία δεν τελειώνει εδώ. Αναμένονται ενστάσεις από τους επιχειρηματίες και τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Συνεπώς, στις δικαστικές αίθουσες, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων, αναμένεται να γίνει γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ.

Σημειώνεται ότι για τα ακίνητα του ΔΟΛ θα διεξαχθεί άλλος διαγωνισμός.

Τα στοιχεία των διαγωνισμών του ΔΟΛ

Σύμφωνα με την πρόσκληση για την πραγματοποίηση δύο ανεξάρτητων πλειοδοτικών διαγωνισμών, η πώληση του συνόλου του ενεργητικού της ΔΟΛ Α.Ε., διαχωρίστηκε μεταξύ της ακίνητης περιουσίας και των υπόλοιπων στοιχείων του ενεργητικού, ήτοι σημάτων, λοιπών παγίων, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων «Τα Νέα», «Το Βήμα» και  «Ο Ταχυδρόμος», το www.in.gr., μεταξύ άλλων.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στα ακίνητα της εταιρείας, και ο δεύτερος στα εμπορικά σήματα. Σε αυτά οι ειδικοί διαχειριστές έχουν συμπεριλάβει τους τίτλους «Τα Νέα», «Το Βήμα», καθώς και τους ιστότοπους και τις διευθύνσεις τους στο διαδίκτυο (λ.χ www.tanea.gr., tovima.gr ). Επίσης, περιλαμβάνονται "«το Βήμα της Κυριακής» όλα οι τίτλοι των ενθέτων, περιοδικών κ.α., «Ο Ταχυδρόμος», το www.in.gr., άλλοι ιστότοποι και έντυπα κ.α. καθώς και το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, τόσο σε έντυπη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, τα αποθέματα (βιβλία, dvd’s κ.α.)

Στα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία, πέραν των εφημερίδων «Το Βήμα», «Τα Νέα», περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του ΔΟΛ, ύψους 22,11%, στην Τηλέτυπος (Mega Channel).