Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης και Εκκλησίας για τα θρησκευτικά

Θέμα Φίλη έθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής, τονίζοντας ότι ο Ιερώνυμος δεν επιθυμεί να συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας

Βαθαίνει η κρίση στις σχέσεις εκκλησίας - κυβέρνησης, με αφορμή τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών. 

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αυτήν την ώρα συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ύστερα από σχετικό αίτημα της Συνόδου της Ιεραρχίας της Ελλάδος προκειμένου να του εκθέσει τις απόψεις και τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών. Επίσης, για το ίδιο θέμα έχει ζητήσει συνάντηση και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Αίτημά τους, η αναστολή του νέου προγράμματος σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών τουλάχιστον για τη φετινή σχολική χρονιά, με στόχο να ξεκινήσει ειλικρινής διάλογος από μηδενική βάση.

Το αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν οι μητροπολίτες Σπάρτης, Φθιώτιδος και Μεσογαίας και ο νομικός σύμβουλος Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, έθεσε θέμα Φίλη, τονίζοντας ότι ο Ιερώνυμος δεν επιθυμεί να συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας το θέμα των Θρησκευτικών.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα εφημερίδων, που βλέπουν στον  Ιερώνυμο να ακολουθεί στα χνάρια Χριστόδουλου, επέμεινε ότι "...άλλος ο βηματισμός του Χριστόδουλου και άλλος του Ιερώνυμου".

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής είπε ότι η Εκκλησία ποτέ δεν έχωσε τη μύτη της στα θέματα της Πολιτείας και αυτό που ζητά από την πολιτεία είναι ο σεβασμός του Συντάγματος.

Δήλωσε, τέλος, ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκανε καμία αναφορά στην ομιλία του σε Δημοψήφισμα, για το ενδεχόμενο διαχωρισμού Πολιτείας και Εκκλησίας.