Να μπουν στον νόμο Κατσέλη τα κόκκινα δάνεια του ΟΕΚ εισηγείται η εισαγγελέας

Τον τελευταίο λόγο έχει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

«Ναι» στην υπαγωγή των ευνοϊκών ρυθμίσεων του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων που είχε χορηγήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (OEK) είπε με εισήγηση της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία εξέτασε το θέμα.

Την ίδια εισήγηση διατύπωσε και ο αρεοπαγίτης Γιώργος Αναστασάκος, και τώρα τον τελευταίο λόγο έχει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η οποία επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση της.

Όπως είναι γνωστό ο ΟΕΚ έχει καταργηθεί και διάδοχός του είναι πλέον ο ΟΑΕΔ, στον οποίο μεταβιβάστηκαν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις και των εργαζομένων. Έτσι, μετά την υπαγωγή τέθηκε στον Άρειο Πάγο το ζήτημα εάν οι εργαζόμενοι που είχαν λάβει τα επίμαχα στεγαστικά δάνεια μπορούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί είπαν «όχι» στην υπαγωγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις των «προσωπικών δανείωn εκτάκτων αναγκών» που χορήγησε ο ΟΕΚ προς εργαζόμενους, συνταξιούχους και υπαλλήλους του Οργανισμού. Τα συγκεκριμένα δάνεια είχαν χορηγηθεί για την αντιμετώπιση εκτάκτων εξόδων, όπως είναι σε περιπτώσεις γάμων, τοκετών, θανάτων, σοβαρών ασθενειών κ.α.