Χάνονται έσοδα 700 εκατ. ευρώ από το τέλος ακινήτων

Στα 700 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζει ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης το ποσό των εσόδων που κινδυνεύει να χάσει το κράτος μέχρι το Φεβρουάριο του 2013 από τις εισπράξεις του τέλους ακινήτων μέχρι το κράτος να βρει εναλλακτικό τρόπο πληρωμής του.

Το ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση στον Άρειο Πάγο που θα αποσυνδέει την είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ είναι κάτι παραπάνω από ορατό, μετά την απόρριψη από το δικαστήριο των αιτιάσεων του υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι ήδη αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι είσπραξης και πρόσθεσε: "Αν υπάρξουν προβλήματα, το ισοδύναμο γι αυτό το ποσό, θα πρέπει να βρεθεί με άλλον τρόπο. Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να βρούμε μια διαδικασία, η οποία δεν θα ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο. Το πιο εύκολο να πει κάποιος είναι να πάνε οι πολίτες με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο στη ΔΕΗ και να δηλώσουν τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τότε εμείς θα έχουμε όλα τα στοιχεία. Αυτό έχει πολλά πρακτικά προβλήματα και θα ταλαιπωρηθεί όλη η Ελλάδα. Γι' αυτό ψάχνουμε μεθοδολογίες πρακτικά εφαρμόσιμες. Βέβαια, όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τον χρόνο που θα μας δοθεί. Αν πρέπει να κοπεί η είσπραξη αύριο, εμείς πρέπει μέσα ή μετά τις γιορτές να έχουμε τελειώσει. Θα είναι διαφορετικό από το να έχουμε τη δυνατότητα μέχρι τον Μάρτιο να το ψάξουμε", τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων.