Μηδέν βαθμοί στη Φλώρινα

Χιονισμένες κορυφές βουνών και χιόνια σε ορεινές -αλλά και χαμηλότερου υψόμετρου- περιοχές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Όπου οι νιφάδες του χιονιού δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους, οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με βροχές και καταιγίδες.

Η μέγιστη θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς. Βροχές, με σποραδικές καταιγίδες, ισχυρές κατά τόπους, επικρατούν στην Κεντρική Μακεδονία. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 4 βαθμούς Κελσίου στον Πολύγυρο, μέχρι 8 στην Κατερίνη και τις Σέρρες. Τα χιόνια στις ορεινές περιοχές δεν αποκλείονται ούτε εδώ, ωστόσο.

Βροχερός είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 8 βαθμούς. Χιονοπτώσεις σημειώνονται στη Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος το πρωί "έδειξε" μηδέν βαθμούς.

Σε ποια σημεία είναι αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Σύμφωνα με την Αστυνομία, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, κι από την Άρνισσα προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας του νομού Πέλλας.