Φλώρινα: Κλείνουν σχολεία λόγω έλλειψης πετρελαίου

Μετά από τα σχολεία της Φλώρινας, αρκετά ακόμα αναμένεται να κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Τη δυσάρεστη αυτή διαπίστωση διατύπωσαν σήμερα οι δήμαρχοι της Β. Ελλάδας στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων έχει στείλει αίτημα – όπως και πολλοί δήμαρχοι μεμονωμένα – προς το υπουργείο Οικονομικών, να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, κάτι που μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένει αναπάντητο. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών τους είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, Γιάννης Μουράτογλου, στα γραφεία της ΚΕΔΕ έχουν αρχίσει και φθάνουν επιστολές από δημάρχους που δεν μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο για τα σχολεία.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται η Καστοριά, τα Γρεβενά, η Έδεσσα και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.