Χρυσόστομος : “Εισάγουμε στην πατρίδα μας ό,τι απόβλητο της Ευρώπης”

Πρόθεση "αποχριστιανοποίησης" του ελληνικού πληθυσμού καταλογίζει ο Μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος, στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή τις δηλώσεις και τα επιχειρήματα του τελευταίου για την αύξηση των εργάσιμων Κυριακών του έτους.

"Επιδιώκουμε να κάνουμε την αγορά πιο σύγχρονη, πιο ευρωπαϊκή, πιο φιλική στους καταναλωτές", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, για να προκαλέσει την "έκρηξη" του Μητροπολίτη.

"Διερωτηθήκατε άραγε, κύριε υπουργέ, πως θα γίνει πιο φιλική η αγορά, όταν οι Έλληνες δεν έχουν λεπτό του λεπτού στην τσέπη τους για να ψωνίσουν για τα Χριστούγεννα ; Ο χρόνος έλειψε από το λαό, για να προμηθευτεί και να ψωνίσει τα απαραίτητα προς το ζην ;", τόνισε ο Χρυσόστομος, σύμφωνα με το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων.

Ο Μητροπολίτης Πατρών είναι ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έχει ανεβάσει πιο ψηλά απ’ όλους τους τόνους της αντιπαράθεσης για το θέμα των Κυριακών, αν και θεωρείται ως ένας από τους ηπιότερους της Ιεραρχίας.

"Γιατί κ. Υπουργέ θέλετε να χρεωθείτε μια απόφαση, η οποία δεν προχώρησε επί τόσα έτη ; Μας δίδεται πλέον η δυνατότητα να εφαρμόσουμε "νέες μεθόδους" στην πατρίδα μας, διότι έχουμε αποκτήσει... ευρωπαική εμπειρία. Δεν απαξιώνουμε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αλλά δεν είναι δυνατόν να εισάγουμε στην πατρίδα μας ό,τι απόβλητο της Ευρώπης και πολύ περισσότερο να υιοθετήσουμε την άθεη ευρωπαϊκή κουλτούρα και προοπτική", καταλήγει ο Μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος.