Συμπλοκές της ΠΟΕ ΟΤΑ με αστυνομικούς στο Μαρούσι

Εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ βρέθηκαν στην είσοδο γνωστού ξενοδοχείου στο Μαρούσι, μόλις ειδοποιήθηκαν ότι εκεί θα πραγματοποιήσει συνάντηση ο Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ με μερίδα δημάρχων, γεγονός που όπως αποδείχθηκε δεν ίσχυε.

Η αστυνομία βρέθηκε στα χέρια με τους εργαζομένους της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τα αίματα να έχουν "ανάψει". Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί, επιδίωξαν να φυγαδεύσουν γενικό γραμματέα του δήμων, ενώ οι διαδηλωτές παράλληλα φωνάζουν συνθήματα. 

Διμοιρίες της ΥΜΕΤ έφτασαν λίγο αγρότερα μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν μικροσπρωξίματα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Οι επικεφαλής της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν προειδοποιήσει από χθες ότι "θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους". Από σήμερα έχει ξεκινήσει η 48ωρη απεργία τους ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ ανακοίνωσε μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις της νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ εξετάζεται συνέχιση των κινητοποιήσεων και για τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, θα συμμετέχουν στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

'Επιασαν στον ύπνο την ΕΛ.ΑΣ στη Βουλή

Στις 12:00 οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ η Αστυνομία έχει κλείσει την οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των λουλουδάδικων. Ορισμένοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο προαύλιο της Βουλής.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αναποδογύρισαν τους κάδους με τα σκουπίδια έξω από τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς που βρίσκονται επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ  κατέβασαν και τα κάγκελα που βρίσκονται στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι σε ΠΟΕ - ΟΤΑ έφτασαν στα νέα γραφεία του Τ.Ε.Α.Δ.Υ. που εγκαινίαζε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Οι εργαζόμενοι στο Τ.Ε.Α.Δ.Υ. μόλις αντιλήφθηκαν ότι η πορεία των εργαζομένων πλησιάζει προς τα εκεί, έκλεισαν όλα τα ρολά εκτός από ένα, από το οποίο προσπάθησαν να μπουν μέσα.

Εκεί είχαν εγκλωβίσει τον υπουργό Εργασίας, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ.

"Δεν ήρθαμε να τα σπάσουμε. Το ΤΕΑΔΥ είναι ταμείο μας. Φτιάχτηκε με δικά μας λεφτά. Θέλουμε μόνο να τους δείξουμε ότι θα είμαστε πάντοτε μπροστά τους", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος.

Η πρόθεσή τους ήταν να μεταβούν στον δήμο Αθηναίων καθώς έχουν την πληροφορία ότι λίγο μετά τις 15:00 ο Γιώργος Καμίνης έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.