Σε απεργιακούς ρύθμους ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας έντονα στην προώθηση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για ενάντια "ανθρωποφαγική πολιτική απολύσεων".

Στάσεις εργασίες από τις 12:00 έως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 έως τις 18:00 για την απογευματινή βάρδια κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη γενικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη και παράλληλα, καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Πέμπτη, στις 13:00, στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπως επίσης, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΣΕ–ΙΚΑ, την Παρασκευή, στις 10:00, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην οδό Στουρνάρη 30.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ότι θέτει "νέα εκβιαστικά διλήμματα" στους εργαζόμενους με στόχο να διασπάσει τη συνοχή τους και τονίζει η ότι προώθηση της επίμαχης πράξης νομοθετικού περιεχομένου "απαιτεί τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων".

Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει αυτή την "άκρως αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης", αλλά και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της ώστε "να μην υπάρξει έστω και μια απόλυση" είναι και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θ. Μπαλασόπουλος.

Εκτίμησε πάντως ότι "η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ουσιαστικά σε τιμωρία μιας μεγάλης κατηγορίας εργαζομένων που έχουν το σθένος να αγωνίζονται σε αυτές τις πολιτικές δεν θα περάσει".