Από τον Κόλλια στον Παντελίδη: Το τιμόνι τους στέρησε τη ζωή

Δύο αστέρια του λαϊκού πενταγράμμου που έφυγαν νωρίς

Ο Κώστας Κόλλιας ήταν μόλις 35 ετών. Και αυτός όπως ο Παντελής Παντελίδης έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα.

Σε μια στροφή στο δρόμο Λαγονησίου- Καλυβίων ο θάνατος παραμόνευε τον Κόλλια, ο οποίος είχε από νωρίς καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου που τον άκουγε. 

Στις 4 Ιουνίου 1980 ο δημοφιλής ερμηνευτής επέστρεφε στο σπίτι του, στα Καλύβια, μετά από εμφάνισή στο μαγαζί που δούλευε. 

Το αυτοκίνητό ξέφυγε από την πορεία του, κόβοντας, έτσι ξαφνικά και τόσο άδικα, το νήμα της ζωής του νεαρού και πολλά υποσχόμενου λαϊκού τραγουδιστή. 

Η δισκογραφική καταξίωση του Κώστα Κόλλια διήρκεσε μόλις 4 χρόνια, από 1976 μέχρι το 1980 και σε αυτό το διάστημα ηχογράφησε 4 μεγάλους δίσκους, με την POLYFHONE του Πολίτη, σε συνθέσεις του Βασίλη Βασιλειάδη, του Αντώνη Κατινάρη και του Τάκη Σούκα. 

Από τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο «Αν σε χάσω αν», το 1976, ξεχώρισε το ομώνυμο τραγούδι. Aπό τη δεύτερη δουλειά του, το 1977, με τίτλο «Οι καρδιές που αγαπάνε», ακούστηκε περισσότερο το «Είσαι εγωίστρια πολύ», ενώ τα «μπουζουκοκελαϊδίσματα» του Κατινάρη, το 1978, πολλοί θα ήθελαν να τα ξεχάσουν. 

Δύο χρόνια αργότερα, το 1980 έγινε διάσημος με το τραγούδι του Σούκα και του Παπασιδέρη, αλλά η μοίρα αποφάσισε να παίξει ένα άσχημο παιχνίδι στον εξαιρετικό λαϊκό τραγουδιστή! 

Την ώρα που όλος ο κόσμος τραγουδούσε το «Έρωτά μου αγιάτρευτε» και ο Κόλλιας βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του, ο θάνατος παραμόνευε