Απειλητικά τηλεφωνήματα καταγγέλλουν μέλη της Επιτροπής Σοφών

Απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή, καταγγέλλουν ότι δέχονται τα μέλη της Επιτροπής Σοφών που υπογράφουν το πόρισμα για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, τα μέλη της επιτροπής έχουν γίνει αποδέκτες υβριστικών σχολίων σε βάρος τους μέσω Διαδικτύου, ενώ δέχονται και απειλητικά τηλεφωνήματα στα κινητά τους με απόκρυψη. Μάλιστα, σε τουλάχιστον μία ακραία περίπτωση υπήρξε απειλή για τη ζωή μέλους της επιτροπής.

Κατόπιν τούτου, τα μέλη της επιτροπής αναμένεται τη Δευτέρα να ζητήσουν αστυνομική και δικαστική συνδρομή για την προστασία τους, καθώς και εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να εντοπιστούν τα άτομα που πραγματοποιούν τα απειλητικά τηλεφωνήματα.

Μιλώντας στο Mega, μέλη της επιτροπής σχολίασαν ότι συντάσσοντας το πόρισμα για το ασφαλιστικό, στο οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για σαρωτικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, έκαναν «απλώς τη δουλειά τους», ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τουλάχιστον δύο εξ αυτών, θορυβημένοι από τα απειλητικά τηλεφωνήματα, έχουν κλείσει τα κινητά τους.