Στην ανακρίτρια ο Θωμάς Λιακουνάκος

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος μετά τη σύλληψη του με ένταλμα καθώς φέρεται να εμπλέκεται   στην υπόθεση μίζας  περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ από offshore εταιρία (Ιντεράξιον) η οποία εμφανίζεται  να του ανήκει με τελικούς αποδέκτες του Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του ως την Παρασκευή, καθώς είναι κατηγορούμενος  για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η σύλληψή του αποφασίστηκε  μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας μέσω δικαστικής συνδρομής μιζες με τελικούς αποδέκτες τους Ακη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπόθεση στην οποία φέρετςι να εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος είναι κατηγορούμενος  και σε  δύο ακόμη περιπτώσεις εξοπλιστικών που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Λέοπαρντ και το λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο, ενώ έρευνες για τα Λέοπαρντ συνεχίζονται από την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την κυρία Ελένη Ράικου.

 

Η ανακοίνωση του Θωμά Λιακουνάκου

Προκαλεί εύλογη εντύπωση, το γεγονός ότι επελέγη αυτή η «πρακτική» βεβιασμένης «απολογίας μου», καθόσον: 
α)   ‘Ήμουν πάντοτε, αποδεδειγμένα,  στη διάθεση των δικαστικών αρχών.  
β)  Δεν είχε ασκηθεί, εξ αρχής,  σε βάρος μου, και στα πλαίσια της παρούσης υποθέσεως,  η οποιαδήποτε ποινική δίωξη.
γ) Δεν έχω δωροδοκήσει, όπως κατ΄επανάληψη έχω δηλώσει οιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο.
δ)  Όλη η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν διαφανής και νόμιμη και τα εισοδήματά μου εμφανή και φορολογητέα στην Ελλάδα.
   Προφανώς, εξομοιώνονται, άδικα,  πρόσωπα και πρακτικές, στον χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους (ελέγχους) , ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε  καταβάλει  στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους  155  εκατ. ευρώ. 
  Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει  τις διάφορες Κασσάνδρες  που πανηγυρίζουν, δημόσια,  για τη σύλληψή μου, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών.