«Ξηλώθηκε» ο Διοικητής του ΨΝΑ – Δρομοκαΐτειου, μετά το μακελειό με τρόφιμους

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον θανάσιμο τραυματισμό τροφίμου από άλλον τρόφιμο του ΨΝΑ (Δαφνί) και τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε τη λήξη της θητείας του κοινού Διοικητή του ΨΝΑ και του Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο», Παύλου Θεοδωράκη, με στόχο την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ). 

Οι σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης είχαν διαταραχθεί μετά το συμβάν. Ο εργαζόμενοι είχαν κατηγορήσει τον διοικητή για προσπάθεια αποδόμηση του νοσοκομείου, και είχαν αιτηθεί την άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και πληρωμή εφημεριακής και υπερωριακής απασχόλησης, προχωρώντας σε απεργίες και συμβολικές καταλήψεις.  

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Παναγούλης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» την αντικατάσταση του κ. Θεοδωράκη, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι ζητούσαν την «αποπομπή του» διότι τον θεωρούν υπεύθυνο για μια σειρά ενεργειών, «αποδόμησης και κατάρρευσης» του Νοσοκομείου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, για την επίλυση των προβλημάτων υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του Νοσοκομείου που καθημερινά οξύνονται. 

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας όρισε ως εκπρόσωπο της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θέση που κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Θεοδωράκης, τον καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Δημήτριο Πλουμπίδη.