Αναβάλλεται και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής

Νέα αναβολή για την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής που γίνεται στον Κορυδαλλό. Η αναβολή ανακοινώθηκε λίγο αφότου έγινε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, μετά την πρόταση της εισαγγελέως να συνεδριάζει Σάββατο προκαλώντας πανδαιμόνιο.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Μαΐου. 

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απαντώντας στο αίτημα των συνηγόρων για μεταφορά της δίκης σε άλλη δικαστική αίθουσα είπε πως είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας. "Είμαστε δικαστές και κληθήκαμε να δικάσουμε εδώ ( Κορυδαλλός). Είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας εφόσον μας ενημερώσουν ότι υπάρχει κατάλληλος χώρος εμείς θα μετα κινηθούμε" είπε χαρακτηριστικά. Όταν η πρόεδρος ζήτησε να φέρουν στο δικαστήριο κατάλογο από το υπουργείο Παιδείας με τις ημερομηνίες των εξετάσεων των παιδιών στα γειτονικά σχολεία, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεδριάσει το δικαστήριο Σάββατο ή και απόγευμα

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού αντέδρασε . Η πρόεδρος του επανέλαβε πως είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας η αλλαγή της αίθουσας " έχουμε εμείς αίθουσες και δεν σας τις δίνουμε;" Είπε ενώ ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης πρότεινε να συνεδριάζει το δικαστήριο στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.
Τέλος οι συνήγοροι υπεράσπισης που διορίστηκαν σήμερα από το δικαστηριο για να εκπροσωπήσουν κατηγορούμενο ζήτησαν περισσότερες μέρες για να ενημερωθούν για την ογκωδέστατη δικογραφία. " κάντε μια προσπάθεια" τους είπε η πρόεδρος.

Νωρίτερα είχε τεθεί από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής και πάλι το θέμα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη αίθουσα, τονίζοντας τα προβλήματα για την τοπική κοινωνία αλλά και για τη στενότητα του χώρου.

Το αίτημα βρήκε στήριξη και από δικηγόρους των κατηγορουμένων με τον συνήγορο του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκη Μιχαλόλια, να θέτει θέματα ακαταλληλότητας της αίθουσας.

Πάντως, από την πλευρά των συνηγόρων της οικογένειας του Παύλου Φύσσα τέθηκε θέμα που αφορά σε αιτήματα από κατηγορουμένους για διορισμό δικηγόρων σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της δίκης.

Η οικογένεια του Φύσσα βρέθηκε σήμερα από το πρωί στο δικαστήριο. Μάλιστα η μητέρα του ζήτησε να δει το φερόμενο ως δολοφόνο του παιδιού της, Γιώργο Ρουπακιά

Πριν από την έναρξη της δίκης η αδελφή του Παύλου Φύσσα λιποθύμησε και οι οικείοι της αλλά και φίλοι του δολοφονηθέντος μουσικού τής έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.