Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν και μάλιστα φρουρούμενη. 

Όπως μετέδωσε το πρωινό του mega γύρω στις 6:00 το πρωί, οι αστυνομικοί που φρουρούσαν τη Βίκυ Σταμάτη αντιλήφθησαν ότι η κα Σταμάτη έλειπε από το Δρομοκαΐτειο με την μπαλκονόπορτα του δωματίου της να είναι ανοιχτή. Αμέσως η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της, δίχως ωστόσο να μέχρι στιγμής να υπάρχει αποτέλεσμα. 

Χθες απορρίφθηκε η από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η πέμπτη αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της στην οποία η ίδια ανέφερε ότι βρισκόταν σε "ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαίτειο" καθώς πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα.

Την απόδραση εκτός από τον συνήγορο της κας Σταμάτη  φέρεται να επιβεβαιώνει και η εξωτερική φρουρά του ψυχιατρείου καθως κρατούνταν σε χώρο όπου κλείνει με σιδεριά και φυλάσσεται.

Η κα Σταμάτη  σε όλες τις αιτησεις αποφυλάκισης ,οι οποίες απορρίφθηκαν μετά απο 35 μήνες κρατησης, επικαλείται το γεγονός ότι το 8χρονο σήμερα παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν απο τους δυο γονείς του.

Χαρακτηριστικά στην τελευταια ανεφερε:

"Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου".

Ραγκούσης: Βίκυ γύρνα πίσω 

Πριν από λίγο ο συνήγορος της κας Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης επιβεβαίωσε την είδηση της απόδρασης της κας Σταμάτη. Όπως ανέφερε μιλώντας στον Ant1, η τελευταία επικοινωνία μαζί της ήταν χθες το βράδυ στις 21:00, με την κα Σταμάτη να αναφέρει ότι τίποτα δεν θα την εμποδίδει να βρεθεί το παιδί της. Ο κ. Ραγκούσης απηύθυνε έκκληση προς την κα Σταμάτη να επιστρέψει πίσω. 

Κούγιας: Πρωτοφανές αυτό που γίνεται με τη Σταμάτη 

Όπως ανέφερε στο πρωινό του Mega, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, επικοινώνησε μαζί της λίγο μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της και δήλωσε ότι αυτό που συμβαίνει με την κα Σταμάτη είναι πρωτοφανές.  Μάλιστα και ο κ. Κούγιας ζήτησε από την κα Σταμάτη να επιστρέψει. 

Πώς έγινε η απόδραση

Όπως αποκάλυψε στο πρωινό του Mega o πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ισίδωρος Πρωιός, η κα Σταμάτη νοσηλευόταν φρουρούμενη στο δωμάτιο της στο ισόγειο και βρισκόταν κλειδωμένη εκεί. Οι φρουροί εντόπισαν το λουκέτο της μπαλκονόπορτας σπασμένο κάτι που εγείρει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο της απόδρασής της. Όπως είπε ο . Πρωιός πιθανόν η απόδραση να έγινε πάνω στην αλλαγή της βάρδιας.