Αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους για τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων, της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνάς, και της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από τα μέλη του Συμβουλίου να άρουν την κράτηση των δύο γυναικών, επιβάλλοντας σε αντικατάσταση της προφυλάκισης τους εξής περιοριστικούς όρους:

Για τη μητέρα των δύο καταδικασμένων για την υπόθεση των "Πυρήνων της Φωτιάς" απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιοχής της Σαλαμίνας, όπου κατοικεί.

Για την 26χρονη σύντροφο του Γεράσιμου Τσάκαλου απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γυναίκες προφυλακίστηκαν πριν λίγο καιρό κατηγορούμενες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Και οι δύο είχαν συλληφθεί μετά τη σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου και αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή με την κοινή δράση των "Πυρήνων" και του Χριστόδουλου Ξηρού. Η μητέρα των δύο κρατούμενων αδελφών αποδέχεται μόνο ότι έκρυβε την 22χρονη Αγγελική στο σπίτι της στη Σαλαμίνα.

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών θα κρίνει με βούλευμα του αν θα κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση.