Πολιτική δήλωση η απολογία Τσάκαλου στον ανακριτή

Σε μια πολιτική δήλωση περιορίστηκε η τυπική απολογία του Χρήστου Τσάκαλου που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση Ξηρού.

Ο κατηγορούμενος όπως και οι άλλοι έγκλειστοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρηνων της Φωτιάς εχουν ξεκινήσει  απεργία πείνας ζητώντας να μην οδηγηθούν στη φυλακή  η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου , η 26χρονη συντροφοας του Γερασιμου Τσάκαλου καθώς και η 36χρονη φίλη τους.

Η Αθηνά Τσάκαλου η οποία απολογείται αυτήν την ώρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φέρεται να αρνείται την κατηγορία. Δέχεται μόνο ότι διέπραξε το αδίκημα  της υπόθαλψης εγκληματία καθως δέχτηκε να κρυψει στο σπιτι της  την Αγγελική Σπυροπουλου. Μάλιστα, σύμφωνα  με πληροφοριες φερεται να λεει στην απολογία της: " Έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι μονο την υπόθαλψη. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές πράξεις".

Από την πλευρά της, η επίσης κατηγορούμενη σύντροφος του Γερασιμου Τσάκαλου αρνείται όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.  "Πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα οτι κρυβόταν η Αγγελικη" φέρεται να λέει.

Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος