Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι συνεργάτες του Ξηρού

Νέα προθεσμία για να απολογηθούν αύριο στις 12 το μεσημέρι έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή που ερευνά υποθέσεις τρομοκρατίας οι δυο φερόμενοι ως συνεργάτες του Χ. Ξηρού.

Συγκεκριμένα ο 54χρονος απόστρατος αστυνομικός κατέθεσε αίτηση ενώπιον του ανακριτή με την οποία ζητά βεβαίωση από τις φυλακές Κορυδαλλού σχετικά με την κράτησή του.

Όπως ισχυρίζεται από το έγγραφο των φυλακών Κορυδαλλού θα προκύπτει πως ουδέποτε υπήρξε συγκρατούμενος του Χρ. Ξηρού ή κατηγορούμενων της "ΣΠΦ" κατά το διάστημα της κράτησης του, αλλά και ότι ουδέποτε κρατήθηκε στην ίδια πτέρυγα το διάστημα Δεκέμβρη 2013 έως Ιανουάριο 2014.

Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι δεν γνώριζε τον Χ Ξηρό. Όπως ο ίδιος λέει στην αίτηση του η μόνη εμπλοκή του με την υπόθεση προκύπτει από κατάθεση αστυνομικού, την οποία χαρακτηρίζει είναι έωλη.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 37χρονος από την Αλβανία που εμφανίζεται ως το πρόσωπο που νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου, φέρεται να αποδέχεται μόνο ότι διέπραξε το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, το οποίο τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει σχέση τόσο με την τρομοκρατία όσο και το κοινό ποινικό έγκλημα. Αυτό που ισχυρίζεται είναι πως γνώρισε τον Χ. Ξηρό μέσα στη φυλακή, έκαναν παρέα και εκείνος τον είχε βοηθήσει να κάνει αιτήσεις για να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ καθώς είναι τοξικομανής.

Όπως ισχυρίζεται ο 37χρονος, όταν ο Ξηρός απέδρασε του τηλεφώνησε και απλώς του ζήτησε να νοικιάσει το σπίτι για να μείνει.