Το προφίλ των δύο συλληφθέντων συνεργατών του Ξηρού

Παλιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας.

Πρόκειται για έναν 54χρονο μέλος του Αντιεξουαστικού χώρου, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος των αρχών καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν μάλιστα ότι πρόκειται για στενό συνεργάτη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σε ότι αφορά το δεύτερο συλληφθέντα, πρόκειται για έναν 37χρονο άνδρα αλβανικής καταγωγής το διαβόητο "Θεοχάρη", ο οποίος φέρεται να νοίκιασε και την μονοκατοικία της Αναβύσσου στην οποία κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να δουν εάν έχουν συμμετάσχει και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πως έγινε η σύλληψη

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με βάση εντάλματα σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών, που είχαν εκδοθεί με τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και αναμένεται να ανακοινωθούν νεότερα στοιχεία εντός της ημέρας.