Καιρός: Εικοσιτετράωρο ολικού παγετού – Πότε αναμένεται βελτίωση

Του Γιώργου Λαμπίρη
 
Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν αυτή την ώρα ακόμα και στην πρωτεύουσα της χώρα. Θερμοκρασίες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις είναι ακόμα και κάτω από το μηδέν. Χιόνι πέφτει στα βόρεια προάστια αυτή την ώρα σε περιοχές όπως το Μαρούσι, η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία, η Δροσιά, ο Διόνυσος, η Πεντέλη, η Ροδόπολη, η Σταμάτα και ο Άγιος Στέφανος. 
 
Όπως λέει στο news.gr, o μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. "Δριμύ θα είναι το ψύχος τις επόμενες ώρες, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς λόγω του παγετού. Τόσο το βράδυ της Τετάρτης, όσο και το πρωί της Πέμπτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τόσο στην ανατολική όσο και τη βόρεια Ελλάδα". 
 
"Ιδιαίτερα χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες και την Τετάρτη κυρίως στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα, με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται μεταξύ των - 10 και - 15 βαθμών κελσίου. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί το μηδέν. Το συγκεκριμένο 24ωρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί 24ωρο ολικού παγετού". 
 
"Χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουμε και στην Ηπειρο, τη Θεσσαλία, αλλά και τη Στερεά Ελλάδα. Η ένταση των ανέμων θα είναι μειωμένη, ενώ δεν θα υπάρχουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες". 
 
Όπως λέει ο μετεωρολόγος, απόψε το βράδυ θα έχουμε πρόβλημα λόγω παγετού σε αρκετές περιοχές σε συνδυασμό με της αρνητικές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν. Επισημαίνει ότι ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από την Παρασκευή, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. "Ο καιρός καλυτερεύει ακόμα περισσότερο από το Σάββατο, ενώ και την Κυριακή θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα". 
 
Το ενδιαφέρον σύμφωνα με το Νίκο Καντερέ επικεντρώνεται στην επόμενη εβδομάδα, οπότε και αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού. 'Δεν θα απουσιάσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη. Τέλος, στο λεκανοπέδιο περιμένουμε και πάλι βροχές, αλλά και χρόνια στην Πάρνηθα και πιθανότατα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες".