Παρουσιάζεται στο κοινό το δόρυ των Αντικυθήρων

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπίρης

Για δύο πολύ σημαντικά ευρήματα, τα οποία θα γίνουν γνωστά στο κοινό την προσεχή Τετάρτη και σχετίζονται με τις υποβρύχιες έρευνες στο βυθό των Αντικυθήρων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ιδρύματος Λαζαρίδη, Πάνος Λαζαρίδης, μιλώντας για τις έρευνες που έγιναν το περασμένο φθινόπωρο στην περιοχή, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο του 2014.

"Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη θεωρία ύπαρξης ενός ή δύο πλοίων"

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κύριος Λαζαρίδης: "Θα ακούσετε κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον και πολύ σημαντικό. Το εύρημα αυτό έρχεται να διαφωτίσει τη θεωρία για την ύπαρξη ενός ή δύο πλοίων στο βυθό των Αντικυθήρων".

Παρουσιάζεται το χάλκινο δόρυ των Αντικυθήρων

Την Τετάρτη μάλιστα θα παρουσιαστεί και το χάλκινο συμπαγές δόρυ με σαυρωτήρα, το οποίο προέρχεται από χάλκινο ή και μαρμάρινο άγαλμα και βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, μαζί με άλλα ευρήματα που ανελκύθηκαν από το βυθό.

Τα ευρήματα αυτά θα παραμείνουν στο χώρο του ιδρύματος Λασκαρίδη, σε όλη τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης, η οποία θα γίνει από την υπεύθυνη των ανασκαφών, Αγγελική Σίμωσι και ο Μπρένταν Φόλεϊ, επικεφαλής του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης