Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα

Τις επόμενες ώρες αναμένονται νέες ισχυρές βροχές στο νότιο τμήμα της Αττικής, ενώ τα κυκλοφοριακά προβλήματα είναι σημαντικά σε όλο το λεκανοπέδιο.

Σχεδόν ακινητοποιημένα είναι τα αυτοκίνητα στον Κηφισό και στη Μαραθώνος, ενώ οι περισσότεροι δρόμοι εμφανίζουν αυξημένη κίνηση. 

Από νωρίς το πρωί η κίνηση είναι αυξημένη σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και συγκεκριμένα στην κάθοδο της Κηφισίας, στην άνοδο της Λ. Αλεξάνδρας και στη Μεσογείων και στα δύο ρεύματα. Αυξημένη είναι η κίνηση στην κάθοδο και την άνοδο του Κηφισού από τη Ν. Ερυθραία αλλά και σε διάφορα σημεία στην άνοδο. Δύσκολη είναι η κίνηση στη Λ. Αθηνών στο Χαίδάρι αλλά και στην Ιερά Οδό.

Υπομονή πρέπει να έχουν και όσοι κινούνται στην άνοδο της Συγγρού αλλά και στην παραλιακή.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνοδεύονται και από ισχυρούς ανέμους και θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Για σήμερα, Δευτέρα, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές με βελτίωση από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 οι οποίοι από το απόγευμα θα ενισχυθούν και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά τα 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε πτώση κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική θα σημειωθούν βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11-15 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές και καταιγίδες που τοπικά αναμένονται ισχυρές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός θα είναι ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, με καταιγίδες που κατά τόπου θα είναι ισχυρές κυρίως στα νότια. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10-15 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ εξασθένηση αναμένεται από τη νύχτα. Μέχρι 7 μποφόρ η ένταση των ανέμων στα πελάγη και από 14-18 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρό και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-19 βαθμούς Κελσίου.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την κίνηση εδώ.