Ειρηνοδικείο: Διαταγή πληρωμής για τα αναδρομικά των δικαστικών

Δυνατά στη μάχη της διεκδίκησης των αναδρομικών τους μπαίνουν οι δικαστικοί λειτουργοί με την πρώτη διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου να είναι γεγονός.

Το Ειρηνοδικείο της Αθήνας με απόφαση του άναψε το πράσινο φως  καθώς ο Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών και Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στηριζόμενος στην πάγια νομολογία των Ανωτάτων Δικαστηρίων (Αρείου Πάγου και Μισθοδικείου) ζήτησε και πέτυχε την έκδοση της υπ. αριθμ.  28.063/2014 διαταγής πληρωμής με την οποία επιδικάστηκε το 50% των οφειλόμενων αναδρομικών που περιέκοψε ο Ν. 4307/2014.

Αν και το δημόσιο θα υποβάλλει ανακοπή για να μπλοκάρει τη διαδικασία τις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα  ακολουθήσει η επίδοση της διαταγής πληρωμής και η επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ενώ τα αιτήματα για έκδοση διαταγών πληρωμής από δικαστές εκτιμάται ότι θα είναι χιλιάδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές θα προχωρήσουν και στην διεκδίκηση της φορολογικής εξομοίωσης τους με τους βουλευτές, δηλαδή την καθιέρωση και για τους ίδιους του αφορολόγητου 25% στις αποδοχές τους

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν οι δικαστές να ενημερώνονται για το θέμα κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσής Δικαστών Εισαγγελέων το Σάββατο 6.12.2014, και να προχωρούν στην ανάρτηση σχεδίων αιτήσεων και διαταγών πληρωμής προκειμένου να προσφύγουν στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο μέχρι το τέλος του έτους, αποφεύγοντας τον κίνδυνο παραγραφής των αξιώσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών μετά την απόφαση του Μισθοδικείου επανέφερε τους μισθούς των δικαστών στα επίπεδα του 2012 ενώ τους "κούρεψε" τα αναδρομικά στο 50% τα οποία θα λάβουν σε δόσεις.