Τετράωρη στάση εργασίας για ΑΔΕΔΥ, ανυποχώρητη η ΠΟΕ ΟΤΑ

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου (15:00) έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, αποφασίστηκε η απεργιακή κινητοποίηση ως αντίδραση για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας υπαλλήλων.

Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30 και κατόπιν, πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και στο πλαίσιο αυτό. Στις 5 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Ένωσης θα κληθεί να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις για τη μορφή και το εύρος των επερχόμενων κινητοποιήσεων.

Με αμείωτους ρυθμούς οι κινητοποιήσεις για τη διαθεσιμότητα

Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι στους δήμους και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την Παρασκευή, που είναι η τελευταία ημέρα αποστολής των διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας.

Στόχος των κινητοποιήσεων είναι να μην αποσταλούν από τους δήμους στοιχεία που θα υποβοηθήσουν απολύσεις εργαζομένων, όπως έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ζήτησε διάλογο με την κυβέρνηση, προτείνοντας να υπάρξει αξιολόγηση των υπαλλήλων και μετατάξεις όπου υπάρχουν κενά.