Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανοίγει τις πύλες του στην κοινωνία

Διαλέξεις με θέμα την Οικονομία, την Υγεία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Φασισμό παραδίδονται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι εγκαινιάζουν “Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών”, με στόχο να βγάλουν το πανεπιστήμιο στην κοινωνία.

Όπως ανέφεραν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, και ο περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, που ανακοίνωσαν το πρόγραμμα, όσοι πολίτες παρακολουθήσουν τις διαλέξεις αυτές θα λάβουν και ειδικό πιστοποιητικό, ενώ το πρόγραμμα θα μεταδίδεται και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε κύκλους διαλέξεων που θα παραδίδονται στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια (αμφιθέατρο Άλκη Αργυριάδη).

Για την παρακολούθηση των διαλέξεων που θα αρχίσουν αύριο 21 Νοεμβρίου δεν υπάρχουν περιορισμοί, ενώ θα διαρκέσουν 6 μήνες. Σκοπός της υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να ενημερώνονται οι πολίτες έγκυρα και επιστημονικά για θέματα σχετικά με την καθημερινότητά τους.