Υποστήριξη στους δικαστές που επέκριναν το ρόλο του Επικρατείας

Παρέμβαση με αφορμή την ανάρτηση απόψεων εισαγγελικών λειτουργών στο διαδίκτυο, πραγματοποίησε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε “το δικαίωμα έκφρασης από τους δικαστικούς λειτουργούς της γνώμης τους δημοσίως, προστατεύεται με τη διάταξη του άρθρου 91 του Ν. 1756/1988, εκτός αν γίνεται με σκοπό τη μείωση του κύρους της Δικαιοσύνης ή υπέρ ορισμένου κόμματος ή άλλης ορισμένης πολιτικής οργάνωσης”.

Χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, διέταξε προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Γιάννη Πενταγιώτη και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κεφαλλονιάς Βικτώριας Μαρσιώνη.

Ο κύριος Τέντες ζήτησε την διερεύνηση της υπόθεσης με σκοπό να φανεί αν οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν διαπράξει “το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, η οποία δεν συνάδει με το ήθος του δικαστή εντός και εκτός υπηρεσίας”.

Η πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε, καθώς ο κύριος Πενταγιώτης φέρεται ότι ανάρτησε στο διαδίκτυο, επιστολή με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι σοφοί του ΣτΕ επικύρωσαν τα Μνημόνια, ενώ κάνει λόγο για “κυβέρνηση δωσίλογων, η οποία «προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές».

Την επιστολή αυτή φέρεται ότι επικρότησε η δεύτερη εισαγγελική λειτουργός, η Βικτώρια Μαρσιώτη.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...