Πειθαρχική έρευνα σε βάρος δύο εισαγγελέων

Προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Γιάννη Πενταγιώτη και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κεφαλλονιάς Βικτώριας Μαρσιώνη με την κατηγορία ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες

Ο Πενταγιώτης φέρεται ότι ανάρτησε στο Διαδίκτυο επιστολή με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφέροντας ότι “οι σοφοί του ΣτΕ επικύρωσαν τα Μνημόνια”, ενώ κάνει λόγο για “κυβέρνηση δωσίλογων”, η οποία “προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές”. Όπως τονίζει ο εισαγγελέας “αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της Βουλής οπερέτας και της Κυβέρνησης “yes men” που έχουμε”.

Τις απόψεις φέρεται να επικροτεί δεύτερη εισαγγελική λειτουργός Β. Μαρσιώτη.

Οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την πειθαρχική έρευνα θα εξετάσουν εάν οι δυο εισαγγελείς έχουν διαπράξει το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, η οποία δεν συνάδει με το ήθος του δικαστή.

Παράλληλα, ο κ. Τέντες με έγγραφό του ενημερώνει τη Βουλή για την έρευνα που διέταξε και ζητά να πληροφορηθεί εάν το Κοινοβούλιο θα κινηθεί σε βάρος των δύο εισαγγελέων, εφόσον και εάν θα θεωρήσει ότι οι θέσεις που ανάρτησαν στο διαδίκτυο προσβάλλουν ή περιυβρίζουν τη Βουλή.